top of page
 • Is duiken in Nederland wel leuk?
  In Nederland duiken is fantastisch. er zijn veel mooie duikplekken. Een groot misverstand is dat je in Nederland niks ziet onder water, dat is zeker niet het geval. Sterker nog, de Oosterschelde is uitgeroepen tot nationaal (onderwater) park. Duizenden duikers gaan ieder weekend in Nederland duiken.
 • Kan iedereen duiken?
  Iedereen vanaf 10 jaar kan beginnen met duiken, mits je een goede gezondheid hebt. Bij twijfel kunnen wij je doorsturen naar een gespecialiseerde duikarts. Uiteraard moet je niet bang zijn voor water.
 • Is duiken moeilijk?
  Nee, duiken is niet moeilijk. Een gezonde dosis verstand is voldoende. De beginners opleiding (Open Water Diver cursus genaamd) bestaat uit een theoriedeel, zwembaddeel en buitenwaterdeel. Een enthousiast team van instructeurs zullen er alles aan doen om jou door alle drie de onderdelen te begeleiden. Zelfs als je iets meer begeleiding nodig hebt doen we daar niet moeilijk over.
 • Moet je goed kunnen zwemmen om te kunnen duiken?
  Je moet uiteraard redelijk kunnen zwemmen en je op je gemak voelen in het water
 • Hoe lang duurt een cursus?
  Een standaard cursus duurt ongeveer 6 weken. Wil je sneller neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.
 • Ik twijfel heel erg of duiken wel iets is voor mij.
  Een bekent probleem. Wij organiseren in het seizoen iedere woensdagavond introduiken. Hierbij wordt je door een ervaren instructeur begeleid en ga je samen met hem of haar een proefduik maken in het zwembad. Op deze manier kun je kijken of het duiken wel iets voor je is. De kosten voor een introduik zijn 25 euro die in mindering wordt gebracht op de cursusprijs als je daadwerkelijk een opleiding gaat doen bij ons.
 • Is duiken gevaarlijk?
  Nee, duiken is niet gevaarlijk als je maar weet wat je doet. Vandaar dat het belangrijk is dat je een goede opleiding volgt.
 • Mijn oren doen zeer als ik naar de bodem van een zwembad duik.
  Klopt, dat heeft iedereen. Tijdens de opleiding leer je technieken om de pijn te voorkomen.
 • Ik heb vroeger een nare ervaringen gehad met een proefduik of duikpoging.
  Wij hebben een aantal zeer ervaren instructeurs die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van cursisten die wat angstig zijn. Als je dit van te voren aangeeft zullen wij er alles aan doen om jou duikavontuur zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.
 • Ik draag een bril / contactlenzen. Kan ik wel duiken?
  Uiteraard kun je dan duiken. Er zijn speciale op maat geslepen glazen voor in een duikmasker. Hierdoor kun je onder water alles toch scherp zien.
 • Ik heb geen eigen duikspullen. Kan ik nu toch gaan duiken?
  Ja hoor, ook dat is geen probleem. Tijdens de beginners opleiding zit de huur van de duikuitrusting bij de prijs in. Na je opleiding kun je op vertoon van je duikbrevet bij bijna iedere duikschool ter wereld duikspullen huren.
 • Hoe lang is een duikbrevet geldig?
  Een duikbrevet is je levenlang geldig. De vraag is alleen of het verstandig is om weer te gaan duiken als je bijvoorbeeld twee jaar daarvoor niet meer gedoken hebt. Het is dan verstandiger om een opfriscursus te volgen.
 • Kan ik ook in het buitenland, tijdens een vakantie, mijn duikbrevet halen?"
  Ja, dat kan prima. Alleen moet je dan wel rekining houden met het volgende: -Krijg ik les in het Nederlands. -Krijg ik lesboeken die ik mag houden (als naslagwerk) -Zijn de lesboeken wel in het Nederlands. -Een duikcursus op vakantie duurt al gauw 3 a 4 dagen. Die dagen gaan dus af van je vakantie. -Als je daarna in Nederland wilt gaan duiken is een "gewenningsduik" met een instructeur in Nerderland aan te bevelen.
 • Ik lees veel over PADI, NOB, NAUI en SSI. Wat is het verschil?"
  Er zijn veel verschillende duikorganisaties. Hierboven staan er maar een paar. Bij alle duikorganisaties leer je goed duiken. Snorkel & Duikcentrum Purmerend geeft les volgens het SSI systeem. Stap eens binnen bij een duikschool en praat met de instructeur / duikschoolhouder over de opleidingen. Je moet er een "goed gevoel" aan overhouden. Bij welke organisatie de duikschool is aangesloten is van minder belang.
 • Is duiken duur?
  Valt wel mee. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Een goede opleiding kost nou eenmaal geld, en daar moet je niet op besparen. Zorg voor een goede basis. Daarnaast is een eigen duikuitrusting erg handig. Een duikuitrusting koop je voor langere termijn, en je hoeft niet alles in 1 keer aan te schaffen. Hierdoor kun je de kosten wat spreiden.
bottom of page